berkarya itu indah

berkarya itu indah

Thursday, June 2, 2011

Rajuk Pertama

3.

'adakah saya sudah mula berputus asa?'

malam ini benar-benar menguji hati dan perasaan. Bukan berniat untuk membangkit atau mengata, tetapi itulah kenyataan. Benarlah kata orang-orang yang beriman, Allah akan menguji hamba-Nya kerana Allah sedang prihatin dengan hamba-Nya itu. Dugaan ini bersangkut paut dengan soal hati.

Ketika saya ke sana dan memanggil dia untuk meminta diambil pulang, tidak sedetik pun panggilan saya berjawab. Saya cuba sms kepada dia yang lain, namun masih gagal. Jawab dia yang lain, 'mlz ar.' Begitu bersahaja perasaan ini langsung tidak terpeduli oleh dia.

Terasa saya ini sungguh menyusahkan dia dan dia. Inilah takdir perjalanan yang perlu saya tempuh hari ini. Tabah itu penting. Kerana masih berbaki banyak hari lagi dalam misi terancang ini, InshAllah.

Rajuk ini masih ada sakitnya. Namun, saya basahkan ia dengan zikirullah. Moga berkesan sentiasa bagi mendamaikan hati. Amin.


No comments:

Post a Comment

Bicara madahmu mengerat ukhwah,...Terima kasih :)

About Us

Bila terbitnya bicara, hati mula pasrah, untuk luahan terindah, segalanya diserah…Moga jiwa turut merasa, tentang hati yang mula bercerita.

Teguh pada kata hati, cekal pada kata akal…akan setia pada janji, untuk diri, dia dan semua. Moga ada sinar, pada setiap karya yang terlahir dari jiwa dan rasa. Hanya kerana DIA.

Titip kasih daripada teman blogger

Titip kasih daripada teman blogger
Tanda hati daripada Cik Amy Sense, tQ!!!

Gapaian CIta

Gapaian CIta

Impian Kan Terlaksana

Impian Kan Terlaksana
Barisan melakar cita

Pages