berkarya itu indah

berkarya itu indah

Monday, February 28, 2011

Koleksi Buku Feb 2011 cik HJ


Assalamualaikum,

Moga yang menulis dan yang membaca entri blog ini sihat walafiat. :)

28 Februari 2011,
di hujung-hujung Feb, hanna ingin tintakan sedikit buah tangan di sini. Jumaat lalu iaitu 25 Feb, kebetulan adik mahu ke bandar. Wah, seronok tidak terhingga. Sebabnya hanna teringin mahu masuk ke sebuah kedai buku yang boleh tahan besar juga di Care4.

selama ini kami ke C4 tapi tak pernah sampai hujung. Sebab pasarayanya berbentuk 4 segi, hujung ke hujung sangat jauh jaraknya. Dan dari hujung ke hujung itu ialah jalan mati. Jadi kalau mahu ke hujung kanan setelah ke hujung kiri terpaksalah berpatah balik. Penat!

Alhamdulillah, penemuan kedai buku ini ialah atas pemberitahuan kawan kepada adik. Oh, teruja saya! Masa penemuan itu, adik dan kawannya sahaja yang pergi ke sana. Hanna pula ditinggalkan. (sedih...)

Rupanya adik pulang dengan menghadiahi Hanna sebuah novel tebal gabungan 3 kisah iaitu Aku Mahu Popular, Aku Mahu Saiz S dan Aku Mahu Teman Tapi Mesra karya Ain Maisarah. *hadiah hari lahir daripada adik* (dah tak sedih dah)
Berbalik kepada cerita hanna ke kedai buku itu. Hari pertama ke C4, hanna hanya mampu melihat buku-buku ini. Masa tu duit tak cukup. huhu...Jadi pendam rasa sajalah.

Alhamdulillah,
kali ke dua hanna ke kedai ini, duit sudah masyuk. Hasil penulisan karya awal bulan, dapatlah Hanna beli 3 buah buku. Dalam gambar di atas, Diari Hamil dan Kaktus itu kepunyaan adik. Yang lain Hanna yang punya.

Dan sekarang, masih berkira-kira masa untuk membacanya. Tidak sabar! tetapi kena tahan dulu, sebab hanna mahu siapkan manuskrip novel pertama (InshaAllah). Ada lagi sikit nak siap. Sikit je... (sikit ni yang payah nak siap, sikap malas bertambah-tambah)

Alhamdulillah, terima kasih Allah.
Moga segala rezeki bertambah-tambah. Amin.

salam manis,
~HJ~

No comments:

Post a Comment

Bicara madahmu mengerat ukhwah,...Terima kasih :)

About Us

Bila terbitnya bicara, hati mula pasrah, untuk luahan terindah, segalanya diserah…Moga jiwa turut merasa, tentang hati yang mula bercerita.

Teguh pada kata hati, cekal pada kata akal…akan setia pada janji, untuk diri, dia dan semua. Moga ada sinar, pada setiap karya yang terlahir dari jiwa dan rasa. Hanya kerana DIA.

Titip kasih daripada teman blogger

Titip kasih daripada teman blogger
Tanda hati daripada Cik Amy Sense, tQ!!!

Gapaian CIta

Gapaian CIta

Impian Kan Terlaksana

Impian Kan Terlaksana
Barisan melakar cita

Pages