berkarya itu indah

berkarya itu indah

Saturday, March 31, 2012

PENCARIAN BERTERUSAN

Bismillah.

Beberapa minggu ini, saya diduga dengan pelbagai nikmat dan cubaan. Sesungguhnya itulah yang terlayak untuk saya hadapi, sehingga kini saya bertemu jalan penyelesaian yang diberi petunjuk Ilahi.

Nikmat rezeki yang mencurah. Begitu juga cubaan yang tidak henti melanda. Kedua-duanya seimbang dan sama rata. Alhamdulillah, dugaan yang dikirim dan nikmat yang dihulur saya gapai sepenuh hati dengan rasa bersyukur.

Kekosongan, terasa kesepian mula melanda jiwa. Itulah landasan yang paling ditakutkan apabila ianya menjelma. Dalam keseronokan beribadah, adakala hati dan jiwa diduga dengan rasa bolak-balik dan terumbang-ambing. Mohon dijauhkan segala perasaan rengsa tidak baik ini agar tidak kembali lagi. 

Dalam meniti kepayahan, melihat kejayaan rakan-rakan seperjuangan adalah satu terapi yang paling baik. Di samping itu, cuba juga saya merenung akan  kemiskinan dan kesusahan yang ditanggung orang lain. Mereka lebih susah daripada saya. Mereka lebih alpa daripada saya. Akhirnya saya kembali menghadap Ilahi dengan bersungguh hati. Syukur tidak terhingga, saya tidak bersama-sama mereka yang lalai. 

Akhir kalam ketika ini,

Semoga saya terus mengorak langkah dalam bidang penulisan, semoga saya terus bersama-sama dalam bidang seni penulisan yang bakal membawa banyak perubahan kebaikan buat saya, PEMBACA karya saya, keluarga dan adik-adik saya.

InsyaAllah.

No comments:

Post a Comment

Bicara madahmu mengerat ukhwah,...Terima kasih :)

About Us

Bila terbitnya bicara, hati mula pasrah, untuk luahan terindah, segalanya diserah…Moga jiwa turut merasa, tentang hati yang mula bercerita.

Teguh pada kata hati, cekal pada kata akal…akan setia pada janji, untuk diri, dia dan semua. Moga ada sinar, pada setiap karya yang terlahir dari jiwa dan rasa. Hanya kerana DIA.

Titip kasih daripada teman blogger

Titip kasih daripada teman blogger
Tanda hati daripada Cik Amy Sense, tQ!!!

Gapaian CIta

Gapaian CIta

Impian Kan Terlaksana

Impian Kan Terlaksana
Barisan melakar cita

Pages