berkarya itu indah

berkarya itu indah

Monday, September 12, 2011

Diam dan pergi...

Assalamualaikum,

hmm... sejak sudah bekerja ni, aku jadi rajin pula menulis di blog ya? apakah sebabnya? bertanya pada diri...

dan hati menjawab, 'kerana aku rasa macam dah jauh dari semua orang. Di tempat kerja tiada kawan sekerja yang berbangsa sama. Jadi topik perbualan menjadi singkat dan kurang memuaskan. Kemudian, di rumah pula. Ini yang kadang-kadang terasa hati untuk menjawab'

Aduhai, hati. 

aku rasa, takdir aku ketika ini adalah perlu berdiam diri. Ya, kerana aku tak rasa bahagia apabila mula mahu berbual, ada sahaja halangan. Tak mahu pula aku mendedahkan gerangan siapa dia di sini. Biarlah tanggung sendiri. Aku mahu menangis, tetapi air mata kedekut mahu keluar. mungkin sabar masih bersama. alhamdulillah.

hmm, kalau dapat menangis, pasti sahaja akan rasa lega selega leganya.

dan sekarang, aku berdiam diri selama yang mampu. Hingga tiba masa mungkin aku akan pergi, moga bersama iman kepada Allah yang Maha Mengasihi. Amin.

No comments:

Post a Comment

Bicara madahmu mengerat ukhwah,...Terima kasih :)

About Us

Bila terbitnya bicara, hati mula pasrah, untuk luahan terindah, segalanya diserah…Moga jiwa turut merasa, tentang hati yang mula bercerita.

Teguh pada kata hati, cekal pada kata akal…akan setia pada janji, untuk diri, dia dan semua. Moga ada sinar, pada setiap karya yang terlahir dari jiwa dan rasa. Hanya kerana DIA.

Titip kasih daripada teman blogger

Titip kasih daripada teman blogger
Tanda hati daripada Cik Amy Sense, tQ!!!

Gapaian CIta

Gapaian CIta

Impian Kan Terlaksana

Impian Kan Terlaksana
Barisan melakar cita

Pages