berkarya itu indah

berkarya itu indah

Saturday, July 3, 2010

Sesuatu yang perlu dilihat selepas turunnya segala kekerasan mendalami jiwa. Sesuatu yang perlu dikatakan...apa itu hidup yang indah selepas terlukanya perasaan...ini bukan persoalan. Hanya sandaran mengenal diri yang masih jauh dari kehidupannya. Di mana?

Kerana tertipu dan terhina dimainkan perasaan, hingga kini tidak lagi mahu menyemai kasih dan senyuman. Hari-hari berwajah durja. Setiap kalinya menghenyak amarah. Dibaling dilambung perasaan kritikal yang kini remuk redam. Biar mati jangan dihidupkan lagi.

Pada perasaan yang berkecamuk, bilakah engkau akan hilang dan pergi? Berkali-kali cuba menghalang rindu manis, namun lemahnya hati. Masih terima perasaan cinta itu. Cinta palsu cinta keji seorang lelaki. Ah, dia bukan lelaki...dia binatang!

..tolong, tolong hati. tolong jangan kau sakiti sendiri. Lupakan si jalang itu. Lupakan segala-galanya tentang dia. Lupakan!...

No comments:

Post a Comment

Bicara madahmu mengerat ukhwah,...Terima kasih :)

About Us

Bila terbitnya bicara, hati mula pasrah, untuk luahan terindah, segalanya diserah…Moga jiwa turut merasa, tentang hati yang mula bercerita.

Teguh pada kata hati, cekal pada kata akal…akan setia pada janji, untuk diri, dia dan semua. Moga ada sinar, pada setiap karya yang terlahir dari jiwa dan rasa. Hanya kerana DIA.

Titip kasih daripada teman blogger

Titip kasih daripada teman blogger
Tanda hati daripada Cik Amy Sense, tQ!!!

Gapaian CIta

Gapaian CIta

Impian Kan Terlaksana

Impian Kan Terlaksana
Barisan melakar cita

Pages